Houtwerk voor buitenruimte

Voor ons is er niets fijner dan buiten werken en leven. Is uw tuin nog niet volledig naar wens?
Wij maken graag uw buitenruimte nog aangenamer, bijvoorbeeld door middel van een houten overkapping of tuinmeubilair op maat.
Van Duuren Houtwerken - Overkapping

Carport, afdaken en overkappingen

Er zijn verschillende manieren om extra leefruimte te creëren. We kunnen een tuinhuisje, afdak of houten carport plaatsen. Ideaal voor lange zomeravonden en barbecues met minder goed weer. Door onze houten carport en afdaken blijft bovendien uw voertuig altijd droog en schoon en hoeft u nooit meer te krabben.

De stijl, materialen en afwerkingen van de carport worden natuurlijk volledig aangepast aan uw persoonlijke smaak. Door te werken met geïmpregneerd hout zorgen we ervoor dat het onderhoud minimaal is en u jarenlang kunt genieten van uw afdak.

Benieuwd wat we voor uw tuin zouden kunnen maken? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Tuinmeubilair op maat

Wilt u een fijne zitplek creëren in uw tuin? Wij kunnen voor u tuinmeubels op maat maken. We kunnen bijvoorbeeld een loungezithoek voor u verzorgen, een mooie picnicktafel maken of een bankje volledig op maat maken voor uw huis. Een aankoop waar u jaren plezier van zult hebben, hout is namelijk een zeer duurzaam materiaal. U heeft veel verschillende mogelijkheden, van stoere en robuuste steigerhouten meubels tot stijlvolle en verfijnde eiken meubels.

Houtonderhoud

Wij kunnen u adviseren over de verschillende eigenschappen van houtsoorten. Wist u bijvoorbeeld dat teak zichzelf op een natuurlijke manier beschermd tegen insecten?

Wanneer houten meubels op de juiste manier zijn behandeld kunnen ze het hele jaar door buiten staan. Als u ervoor kiest om het hout onbehandeld buiten te laten staan, zult u al snel zien dat de meubels vergrijzen. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen, namelijk door te beitsen, lakken of oliën. Bij lakken wordt er een laagje om het hout gevormd. Hierdoor is de houtstructuur niet meer zo aanwezig. Door middel van beitsen wordt er ook een beschermlaagje gevormd maar krijgt u een natuurlijker resultaat. Oliën is een heel natuurlijke manier om het hout te beschermen, maar doordat er geen laagje om het hout wordt gevormd, is het hout minder goed beschermd tegen deuken.

De juiste behandelmethode is afhankelijk van de houtsoort en uw persoonlijke smaak. Het voordeel van houten meubels is dat ze met liefde en aandacht vaak goed hersteld kunnen worden, een heel verschil met plastic meubels.

Schuttingen

Schuttingen zorgen voor een duidelijke afscheiding en privacy. Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden zodat ze ook als een echte aanvulling van uw tuin kunnen worden gezien. We kunnen bijvoorbeeld houten schuttingen voor u plaatsen of schuttingen die een combinatie zijn van hout en beton. U kiest zelf welke afwerking u het mooiste vindt. Gaat u bijvoorbeeld voor vuren, grenen of hardhout? Voor een langdurig resultaat kunnen we ook geïmpregneerde schuttingen plaatsen. Naast het plaatsen van schuttingen kunnen we ook het onderhoud verzorgen. Een likje verf kan ervoor zorgen dat uw schutting heel wat langer meegaat.

Van Duuren Houtwerken - Tuinmeubels
Van Duuren Houtwerken - Hekwerken